Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Sok minden történt az elmúlt egy hétben. Azon túl, hogy fejlődnek és nőnek, mint a gomba, elérkeztünk egy nagyon fontos fordulóponthoz.

Kedden Apa és én fogtuk magunkat és Noémire hagyva két rosszcsont gyerkőcünket, nekivágtunk az IKEÁ-nak. Bence nem is olyan régen kiválasztotta magának a tökéletes ágyikót. Fehét és egyszerű, mint a többi bútoruk, lehetett rá leesés gátlót venni, 2 m-re hosszabítható és nem túl csillagászati az ára (azért így is egy rendesebb összeget ott hagytunk, tekintve, hogy változatlanul mindenből kettőre van szükségünk). Vettünk még lepedőt és új, könnyen tisztítható, gyakorlatilag vizessel letörölhető szőnyeget, amivel a portalanítás is talán egyszerűbb lesz. A szerdai Csiri-birim után Bence és Luca Mamiéknál maradtak estig, így volt időm szétszedni a régi ágyat, minden szekrészt, polcot,ablakot, kimostam, letakarítottam, átrendeztem, kiraktam, ami már nem kell, téli el, nyári elő... Gergő pikk-pakk össze is rakta a szuper új ágyakat és elindult a Bogyókákért. Izgultam...

Nagyon örültek nekem, mikor beléptek, de nem rögtön a szobájukat célozták meg. Úgy kellett becsalogatni őket. Először Luca lépett be. Megtorpant, majd fülig érő szájjal elkiáltotta magát: Asztamindenit!!!! :D Bencét kézenfogtam és behoztam. Hát ő sem maradt alul az örömben. Ád, ád, ád (ágy)!!! Először Lucáét vették birtokba. Ugréltak, sikongattak, fetrengtek, majd átmasíroztak Bence ágyába és ott folytatták. Kisbabából kisgyerekek lettek.

Azért nagy dolog ez, hiszen alig tudod őket sokáig másban elképzelni, mint kiságyban. Amikor először beletettük őket, a két kicsi kupacot a kiságy legfelső emeletének kellős közepére, elképedtünk milyen picurkák voltak.

És nem sokkal azután (úgy 8 hónapos koruk körül-így utólag szinte röpültek a hónapok) letettük az ágyakat a középső, majd néhány hónap múlva a legalsó szintre. Hát, most már tényleg végérvényesen vége a kisbabáskodásnak (leszámítva az utazó ágyakat persze).

Kicsit féltem az estétől, hiszen most már szabadon jöhetnek-mehetnek, de eszükbe sem jutott visszaélni a helyzettel. Az ágy, az ágy...nincs mese. Ha anya oda bepakolja őket, akkor alvás van. Másnap délben ugyanígy tettek, miközben napközben ki-be jönnek mennek az ágyikóból. És pont ugyanúgy átalusszák az éjszakát szépen, mint az elmúlt másfél hónapban mindegyiket. Nem hittem, hogy két éves koruk körül már ágy csere lesz, de nem bántam meg. Imádják, imádjuk!!!
message 7 hozzászólás Hozzászólok »
twitteriwiwfb

Blog info

Luca és Bence világa

A Borsószemek és az Olahikrek folytatása.

img

Gyermekek

Oláh Bence
child_7
13 éves, 9 hónapos, 3 napos
101 cm, 16000 g
Oláh Luca
child_8
13 éves, 9 hónapos, 3 napos
101 cm, 12500 g
Fejlődés »

Bejegyzéscímkék

3 évesek (1) 30 hónapos (1) állatkert (2) angyal (1) arcüreg röntgen (1) arcüreggyulladás (1) balett (1) banános palacsinta (1) bárányhimlő (2) beszédfejlődés (1) bili (2) bio (1) bronchitis (1) búcsú (1) csiri-biri (1) cuppanós puszi (1) dackorszak (1) dietetikus (1) éjszaka (1) első nap az óvodában (1) emésztés (2) énekek (1) esés (1) étkezés (2) étrend (2) evés (1) fejlődés (1) felkészülés a télre (1) finom-hangolás (1) fogak (1) fogzás (1) fulladás (1) gasztroenterológus (1) gyerekfoglalkozás (1) gyerektorna (1) gyerekújság (1) gyerekzár (1) hagyományos orvoslás (1) hideg (1) homeopátia (4) időjárás (1) ikrek beszédfejlődése (1) immunerősítés (1) indisó (1) influenza (1) ivás (1) kakilás (5) kétéves (1) kétévesek (1) kétszínű ikrek (1) kettesben (1) kiesett fog (1) kiságy (1) környezet (1) körömlakk (1) krupp (3) kukorica leves (1) laevolac szirup (1) london (1) lovaglás (1) madarász utcai gyermekkórház (1) megelőzés (1) megfázás (1) miért korszak (1) mikulás (1) mondókák (1) nagy ágy (1) nehéz légzés (1) nosztalgia (1) nyár (1) nyaralás (2) oltás (2) orrmandula (1) ősz (1) óvoda (5) óvodai lehetőségek ii. kerület (1) pedagógiai program (1) pedofil bébiszitter (1) pelenka (1) pneumococcus (1) póniovi (1) prevenar (1) receptek (1) rendrakás (1) repülőtér (1) ringató (1) rost (1) sószoba (1) sóterápia (1) szájfeldagadás (1) szobatisztaság (2) szteroid (1) születésnap (2) szülinap (1) szülinapozás (1) távirányító (1) tél (1) télapó (1) tengerpart (1) terrible two (1) tihany nyaralás (1) utónevek (1) versek (1) vírus (1) vissza a munkába (1) wizzair (1) zoo (1)