Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: szobatisztaság Címke szűrés kikapcsolása

Hát, akárhogy is, nem kell ezt a dolgot sürgetni :)

A nagy családi legendák persze mindenkinél arról szólnak, hogy mi már másfél évesen peckesen ültünk a bilin és tudtuk mi a dolgunk. Egy nagy fenét tudtuk. Bemagoltuk, rászoktunk. Valószínűleg könnyű volt anyáinknak, sőt, alig várták, hogy a pelus mosással leállhassanak. Én valahogy úgy terveztem, hogy nem tervezek semmit és jön a dolog, ahogy jön. Nem mondom, hogy nem rettentem meg a tonna számra vásárolt pelustól, ami nem csak a környzetet szennyezi baromira, de a pénztárcánkkal sem tett túl sok jót, de kitartottam amellett, hogy eljön az ideje.

Kattints ide a folytatáshoz... »

Nem tudom, hogy miért pont ma és miért ennyire egyszerre, mert hát ikrek, ikrek, de nem egyszerre történnek velük a dolgok általában. Úgy látszik, a sorsszerű áttörések mégiscsak :)))

Bence egyszercsak ma reggel úgy döntött, hogy szól, amikor pisilnie kell és kéri a bilit. Jól elcsodálkoztunk reggel Apával, de nem tulajdonítottunk neki egyelőre nagy jelentőséget, mert ez egyszer-kétszer az elmúlt napokban előfordult. Csakhogy aztán megint szólt és megint és megint és most alvás előtt is és ebéd közben is és megvárta, amíg befejezi az ebédet és akkor ült a bilire. Mondjuk már az is nagy szám nála, hogy ebédelt. Finomfőzeléket husival. Főzelék, husi, bili... elgondolkodtató azért, de marha jól hangzik. Amúgy is hihetetlenül egyik napról a másikra mintha kinyílt volna valami a kis agyában és elképesztően együttműködő és értelmes lett. Meg lehet vele beszélni a dolgokat és nem ösztönből reagál, hanem végig gondolja és úgy cselekszik. Meg lehet kérni dolgokra, nem feltétlenül csinálja az ellenkezőjét azonnal. Hát, tényleg három éves lesz lassan. Az pedig, mint tudjuk ilyen szuperszónikus változásokkal jár.

És akkor itt van Lucus. Mióta úgyahogy rendszeresen és magától kakil, nem piszkáltuk, hogy ne a pelusba, hanem a bilibe vagy a wc-be tegye. Egyszerűen csak néha megkérdeztük tőle, hogy nem akar-e inkább oda. De nem tudott, mert a kis pocakgyengesége miatt csak állva tudott kakilni. Így általában bugyiban töltötte a napokat és szólt, amikor kakilni akart és adtunk rá pelust. Ma pedig képzeljétek, szólt, hogy ráülne a bilire. Ráült és ülve egy hatalmasat kakilt, majd közölte, hogy így könnyebb és máskor is belekakil majd a bilibe. Az, hogy bili vagy wc, teljesen mindegy. Ennyire egyik napról a másikra történő dolgoknál az a folyamat is ilyen lesz.

Hát, nagyon készülünk az ovira, az biztos :)))

Na, mit szóltok? Mindez egy nap, csak úgy május végén.

twitteriwiwfb

Blog info

Luca és Bence világa

A Borsószemek és az Olahikrek folytatása.

img

Gyermekek

Oláh Bence
child_7
13 éves, 10 hónapos, 4 hetes, 2 napos
101 cm, 16000 g
Oláh Luca
child_8
13 éves, 10 hónapos, 4 hetes, 2 napos
101 cm, 12500 g
Fejlődés »

Bejegyzéscímkék

3 évesek (1) 30 hónapos (1) állatkert (2) angyal (1) arcüreg röntgen (1) arcüreggyulladás (1) balett (1) banános palacsinta (1) bárányhimlő (2) beszédfejlődés (1) bili (2) bio (1) bronchitis (1) búcsú (1) csiri-biri (1) cuppanós puszi (1) dackorszak (1) dietetikus (1) éjszaka (1) első nap az óvodában (1) emésztés (2) énekek (1) esés (1) étkezés (2) étrend (2) evés (1) fejlődés (1) felkészülés a télre (1) finom-hangolás (1) fogak (1) fogzás (1) fulladás (1) gasztroenterológus (1) gyerekfoglalkozás (1) gyerektorna (1) gyerekújság (1) gyerekzár (1) hagyományos orvoslás (1) hideg (1) homeopátia (4) időjárás (1) ikrek beszédfejlődése (1) immunerősítés (1) indisó (1) influenza (1) ivás (1) kakilás (5) kétéves (1) kétévesek (1) kétszínű ikrek (1) kettesben (1) kiesett fog (1) kiságy (1) környezet (1) körömlakk (1) krupp (3) kukorica leves (1) laevolac szirup (1) london (1) lovaglás (1) madarász utcai gyermekkórház (1) megelőzés (1) megfázás (1) miért korszak (1) mikulás (1) mondókák (1) nagy ágy (1) nehéz légzés (1) nosztalgia (1) nyár (1) nyaralás (2) oltás (2) orrmandula (1) ősz (1) óvoda (5) óvodai lehetőségek ii. kerület (1) pedagógiai program (1) pedofil bébiszitter (1) pelenka (1) pneumococcus (1) póniovi (1) prevenar (1) receptek (1) rendrakás (1) repülőtér (1) ringató (1) rost (1) sószoba (1) sóterápia (1) szájfeldagadás (1) szobatisztaság (2) szteroid (1) születésnap (2) szülinap (1) szülinapozás (1) távirányító (1) tél (1) télapó (1) tengerpart (1) terrible two (1) tihany nyaralás (1) utónevek (1) versek (1) vírus (1) vissza a munkába (1) wizzair (1) zoo (1)