Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: környezet Címke szűrés kikapcsolása

Egyre aktuálisabb a kérdés. Nem csupán azért, mert minden oviban méteres várólista van a második kerületben, ahová tartozunk lakcím szerint és ahová szeretném vinni őket, de nem csak egy, hanem rögtön két gyereket kell elhelyeznünk jövőre.

Fontos szempontjaink:

  • jó levegő
  • vegyes életkorú csoportok
  • szép környezet
  • önkormányzati
  • megfelelő óvodai program (szakmai ártalom:)))
  • Közel Mamihoz, Papához, Gabihoz (a család másik fele ellenkező irány és leginkább Pest)

Tegnap végre rászántam magam a keresésre. Egyetlen egy darab van, ami minden szempontból tökéletes és cím szerint ide is tartozunk. Most már csak be kéne jutnunk ide. Szóljon, akinek van ismeretsége!!! Be kell jutnunk ide!!!

Budakeszi Úti Napközi Otthonos Óvoda

1021 Budakeszi út 75. Tel./fax: 200-8662
Csoportok: Négy csoport, csoportonként 23 fővel, mindegyik vegyes csoport.

Pedagógiai program: Legfőbb tevékenységi formájuk a játék és a játékos tanulás, amelynek helyszíne lehetőség szerint a kert. Nagy hangsúlyt kap az egészséges életmódra nevelés: sok mozgás, levegőzés, napközben is zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Fontosnak tartják a természet szeretetére és védelmére nevelést. Hagyományuk a szülőkkel és gyerekekkel együtt a környezet gondozása, szépítése. Kiemelt szerepet kap a néphagyományok őrzése, felelevenítése, a jeles napok megünneplése. Délelőtt idegen nyelvi nevelés keretében kis csoportokban játszva ismerkednek a gyerekek az angol nyelvvel. Beszoktatás: Nyáron lehetőséget biztosítanak az óvónőkkel és a leendő csoporttársakkal való ismerkedésre. Szeptemberben fokozatosan válnak le a gyerekek a szülőkről.

Környezet: Az óvoda a Kis-Hárshegy tövében, az erdő szélén helyezkedik el. Csendes környezet, tiszta levegő, a természet közelsége jellemzi. Nemrég felújított, több homokozós, sok fajátékkal felszerelt játszókert biztosítja a szabad mozgás és játék lehetőségét. Külön foglalkozások: Nincs külön szolgáltatásuk. Tavasszal és ősszel lehetőség van 2–2 hétig a szomszédos Külkereskedelmi Parkban úszásra, teniszezésre.

Önjellemzés:

Óvodánk a Budakeszi út tetején a Kis-Hárshegy tövében, az erdő szélén helyezkedik el. Egyik hatalmas értéke a csendes környezet, a tiszta levegő és a gyönyörű természet közelsége.

Az 1900-as évek elején épült villa ma négy vegyes életkorú csoportnak ad helyet. Csoportonként két szoba és egy külön ebédlő biztosítja a gyermekek kényelmét. A csoportszobák berendezését az otthonosság és melegség mellett az igényesség és a praktikum jellemzi. Natúr fenyőbútoraink természetes anyagból készültek, gyékény-, vessző-, textília kiegészítők gazdagítják.

Az óvoda épületéhez tartozik egy tágas, 1999 nyarán felújított kert, három homokozóval. A természetességet követve az udvari játékeszközök is fából készültek.

Óvodánk sajátos arculatát meghatározza a meleg, családias, biztonságérzetet árasztó szeretetteljes légkör, a gyermekközpontúság. Tudjuk, hogy a játék a kisgyermekkor legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenysége, s így az óvodai nevelésünk leghatékonyabb eszköze.
Tanulásunk játékba integrált, a gyermekek érdeklődésére, kíváncsiságára építve biztosítunk változatos tevékenységeket.

Rugalmas napirenddel biztosítjuk gyermekeink kiegyensúlyozott életét. Vegyes csoportban kiemelten fontosnak tartjuk az egyéni fejlesztést, a differenciálást.

„Hétszínvirág” helyi programunkban megfogalmazott legfontosabb céljaink:

§ A játék a legfőbb tevékenységi formánk, a játék és a játékos tanulás helyszíne lehetőség szerint a kert
§ Az egészséges életmódra nevelés: sok mozgás, levegőzés, napközben is zöldség-, gyümölcsfogyasztás
§ Érzelmi nevelés, társas kapcsolatok fejlesztése
§ A természet szeretetére és védelmére nevelés
§ Néphagyományőrzés, népszokások felelevenítése, jeles napok
§ Idegen nyelvi nevelés /angol/ heti 3 alkalommal, délelőtt kis csoportokban

Heti 2 alkalommal logopédus fejleszti a gyerekeket.

Amennyiben Önök ilyen szép környezetben lévő, mama-pótló óvónőkkel működő óvodát keresnek, úgy szeretettel várjuk érdeklődésüket.

twitteriwiwfb

Blog info

Luca és Bence világa

A Borsószemek és az Olahikrek folytatása.

img

Gyermekek

Oláh Bence
child_7
13 éves, 9 hónapos, 3 napos
101 cm, 16000 g
Oláh Luca
child_8
13 éves, 9 hónapos, 3 napos
101 cm, 12500 g
Fejlődés »

Bejegyzéscímkék

3 évesek (1) 30 hónapos (1) állatkert (2) angyal (1) arcüreg röntgen (1) arcüreggyulladás (1) balett (1) banános palacsinta (1) bárányhimlő (2) beszédfejlődés (1) bili (2) bio (1) bronchitis (1) búcsú (1) csiri-biri (1) cuppanós puszi (1) dackorszak (1) dietetikus (1) éjszaka (1) első nap az óvodában (1) emésztés (2) énekek (1) esés (1) étkezés (2) étrend (2) evés (1) fejlődés (1) felkészülés a télre (1) finom-hangolás (1) fogak (1) fogzás (1) fulladás (1) gasztroenterológus (1) gyerekfoglalkozás (1) gyerektorna (1) gyerekújság (1) gyerekzár (1) hagyományos orvoslás (1) hideg (1) homeopátia (4) időjárás (1) ikrek beszédfejlődése (1) immunerősítés (1) indisó (1) influenza (1) ivás (1) kakilás (5) kétéves (1) kétévesek (1) kétszínű ikrek (1) kettesben (1) kiesett fog (1) kiságy (1) környezet (1) körömlakk (1) krupp (3) kukorica leves (1) laevolac szirup (1) london (1) lovaglás (1) madarász utcai gyermekkórház (1) megelőzés (1) megfázás (1) miért korszak (1) mikulás (1) mondókák (1) nagy ágy (1) nehéz légzés (1) nosztalgia (1) nyár (1) nyaralás (2) oltás (2) orrmandula (1) ősz (1) óvoda (5) óvodai lehetőségek ii. kerület (1) pedagógiai program (1) pedofil bébiszitter (1) pelenka (1) pneumococcus (1) póniovi (1) prevenar (1) receptek (1) rendrakás (1) repülőtér (1) ringató (1) rost (1) sószoba (1) sóterápia (1) szájfeldagadás (1) szobatisztaság (2) szteroid (1) születésnap (2) szülinap (1) szülinapozás (1) távirányító (1) tél (1) télapó (1) tengerpart (1) terrible two (1) tihany nyaralás (1) utónevek (1) versek (1) vírus (1) vissza a munkába (1) wizzair (1) zoo (1)