Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Három nap itthoni pihi után ismét nekivágtunk ma az ovinak.

Igazán nem voltak nagyon betegek, főleg Bence nem, ő mehetett volna, de Lucus azért köhécselt kicsit és sípolt is, így sajnos kényletelen voltam orvosi javaslatra Ventolint (szteroid) adni a légzési nehézségeire. Bencénél azért már tudjuk a határokat, de Lucánál nem kockáztattam, most majd jól megyünk neki is valami alkai szert kérni, mert Bencét egyelőre védi a homeopátiás bogyója, jó lenne Lucusnak is egy folyamatosan szedhető védelem. A védelmi, erősítő, megelőző rendszerünkről amúgy is tervezek írni, követve a hármasikrek anyukájának beszámolóját. Jól jöhet bárkinek.

Szóval meggyógyultak, mehettek oviba reggel, nem kevésbé lelkesen, mint eddig. Ma már persze vittünk párnát, alvós játékot is. Kíváncsi voltam, hogy hogy működik a dolog. Hát, működött szépen, ahogy kell.

Kattints ide a folytatáshoz... »

Ovivárásunk történetének következő állomása Mónika néni látogatása volt. Mónika néni a leendő óvó nénink, aki  - bár manapság  már nem kötelező -  család látogatásra jött hozzánk a múlt héten. Ezzel valóban élesbe fordult az ovi sztori. Luca és Bence azonnal feloldódtak a társaságában, rögtönzött báb előadást tartottak, megmutatták a szobájukat, Mónika néni pedig részletesen elmondott minden tenni és tudnivalót és itt is hagyott egy kisebb kézikönyvnek való kitöltésre váró papírt. Nagyon örültem, mert én is elmondhattam mindent, amit csak szerettem volna velük kapcsolatban. És ha ez nem lenne elég, a feltett kérdések alapján egy komolyabb anamnézist tud felállítani. Mindenre kitértek a kérdések. Szülés, szoptatás, étkezés, beszédhiba, becenév, kedvenc plüss stb... 4 oldalon át.

Kattints ide a folytatáshoz... »
message 1 hozzászólás Hozzászólok »

Nehéz, izgalmas napok állnak mögöttünk.

Elsőre világvégének éreztem, hogy nem vették fel a gyerekeimet az álomoviba. Elszomorodtam. Olyan szép, jó és kedvező volt. Aztán nagy levegőt vettünk és fellebbeztünk. Hathatós segítséggel (Maminak hála) tulajdonképpen oda jutottunk, ahova amúgy is jutottunk volna segítség nélkül, bár lehet, hogy anélkül sehova sem jutottunk volna, akkora a túljelentkezés a II. kerületben, szinte mindenhová.

A lényeg a lényeg, hogy szeptembertől ovisok lettek. Konténer ovisok. Mi is az a konténer ovi? Szó szerint, írd és mondd, egy bazi nagy fehér konténer, egy 220 négyzetméteres épület, ami 3 csoportnak ad férőhelyet, valamint van benne mosdó, vécék és egy tálalókonyha.Berendezésre tök olyan, mint egy normális ovi, nincs benne műanyag szag :) Van viszont a kertben jó levegő (Hűvösvölgy) és rengeteg játék. Ideiglenes óvodának épült, a felújítások alatt használatosnak, de annyi a gyerek, hogy oviként üzemel tovább. A vicces az, hogy semmit nem tudunk róla bővebben, csak annyit, hogy június 25. a beiratkozás.

Nagyon sokat beszélgettünk ennek kapcsán Apával. Valami lezárul azzal, hogy oviba mennek. Valaminek végérvényesen vége, amire még nem készültünk fel, így jó is, hogy még csak június van és nem szeptember. Oviba mennek. Még kimondani is furcsa.

... legalábbis én így éltem meg a mai nap rossz hírét, mely szerint a gyerkőceim egy általunk bejelöl óvodába sem nyertek felvételt. Első körben csak ránéztem a listára, elszomorodtam, elviharzottam a másik bejelölt oviba (utólag kiderült nem kellett volna, a listán rajta volt ez is). Itt összetalálkoztam Ildivel (Csiri-biri Ildi, ide jár a kislánya), akivel lehúzott ablakon keresztül egymásra szomorkodtunk, hogy ez az ovi sem sikerült.

Nem az fáj igazán, hogy nem vették fel őket, hiszen kicsi volt az esélyünk, sokkal inkább olvasni a két kicsi gyerekem nevét a "fekete listán". Mert kiírva az ő nevük van. Ők nem kaptak esélyt, ők nem bizonyíthattak, hiszen meg sem kapták a lehetőséget. Nekik nem sikerült, miközben a valóság sokkal inkább az, hogy a szülőknek nem sikerült. Nem jó pont, hogy ikrek, hogy én dupla gyes-t kapok 2013-ig, hogy csak egy egyetemi tanszéken "bohóckodom" és hogy az apuka pilóta. Egyik sem túl nyerő.

Délután, kicsit nyugodtabban, de annál szomorúbban visszamentem, hogy megnézzem, hogyan kell fellebbezni, kinek, meddig és hogy is van ez az egész.

Kattints ide a folytatáshoz... »

Egyre aktuálisabb a kérdés. Nem csupán azért, mert minden oviban méteres várólista van a második kerületben, ahová tartozunk lakcím szerint és ahová szeretném vinni őket, de nem csak egy, hanem rögtön két gyereket kell elhelyeznünk jövőre.

Fontos szempontjaink:

  • jó levegő
  • vegyes életkorú csoportok
  • szép környezet
  • önkormányzati
  • megfelelő óvodai program (szakmai ártalom:)))
  • Közel Mamihoz, Papához, Gabihoz (a család másik fele ellenkező irány és leginkább Pest)

Tegnap végre rászántam magam a keresésre. Egyetlen egy darab van, ami minden szempontból tökéletes és cím szerint ide is tartozunk. Most már csak be kéne jutnunk ide. Szóljon, akinek van ismeretsége!!! Be kell jutnunk ide!!!

Budakeszi Úti Napközi Otthonos Óvoda

1021 Budakeszi út 75. Tel./fax: 200-8662
Csoportok: Négy csoport, csoportonként 23 fővel, mindegyik vegyes csoport.

Pedagógiai program: Legfőbb tevékenységi formájuk a játék és a játékos tanulás, amelynek helyszíne lehetőség szerint a kert. Nagy hangsúlyt kap az egészséges életmódra nevelés: sok mozgás, levegőzés, napközben is zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Fontosnak tartják a természet szeretetére és védelmére nevelést. Hagyományuk a szülőkkel és gyerekekkel együtt a környezet gondozása, szépítése. Kiemelt szerepet kap a néphagyományok őrzése, felelevenítése, a jeles napok megünneplése. Délelőtt idegen nyelvi nevelés keretében kis csoportokban játszva ismerkednek a gyerekek az angol nyelvvel. Beszoktatás: Nyáron lehetőséget biztosítanak az óvónőkkel és a leendő csoporttársakkal való ismerkedésre. Szeptemberben fokozatosan válnak le a gyerekek a szülőkről.

Környezet: Az óvoda a Kis-Hárshegy tövében, az erdő szélén helyezkedik el. Csendes környezet, tiszta levegő, a természet közelsége jellemzi. Nemrég felújított, több homokozós, sok fajátékkal felszerelt játszókert biztosítja a szabad mozgás és játék lehetőségét. Külön foglalkozások: Nincs külön szolgáltatásuk. Tavasszal és ősszel lehetőség van 2–2 hétig a szomszédos Külkereskedelmi Parkban úszásra, teniszezésre.

Önjellemzés:

Óvodánk a Budakeszi út tetején a Kis-Hárshegy tövében, az erdő szélén helyezkedik el. Egyik hatalmas értéke a csendes környezet, a tiszta levegő és a gyönyörű természet közelsége.

Az 1900-as évek elején épült villa ma négy vegyes életkorú csoportnak ad helyet. Csoportonként két szoba és egy külön ebédlő biztosítja a gyermekek kényelmét. A csoportszobák berendezését az otthonosság és melegség mellett az igényesség és a praktikum jellemzi. Natúr fenyőbútoraink természetes anyagból készültek, gyékény-, vessző-, textília kiegészítők gazdagítják.

Az óvoda épületéhez tartozik egy tágas, 1999 nyarán felújított kert, három homokozóval. A természetességet követve az udvari játékeszközök is fából készültek.

Óvodánk sajátos arculatát meghatározza a meleg, családias, biztonságérzetet árasztó szeretetteljes légkör, a gyermekközpontúság. Tudjuk, hogy a játék a kisgyermekkor legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenysége, s így az óvodai nevelésünk leghatékonyabb eszköze.
Tanulásunk játékba integrált, a gyermekek érdeklődésére, kíváncsiságára építve biztosítunk változatos tevékenységeket.

Rugalmas napirenddel biztosítjuk gyermekeink kiegyensúlyozott életét. Vegyes csoportban kiemelten fontosnak tartjuk az egyéni fejlesztést, a differenciálást.

„Hétszínvirág” helyi programunkban megfogalmazott legfontosabb céljaink:

§ A játék a legfőbb tevékenységi formánk, a játék és a játékos tanulás helyszíne lehetőség szerint a kert
§ Az egészséges életmódra nevelés: sok mozgás, levegőzés, napközben is zöldség-, gyümölcsfogyasztás
§ Érzelmi nevelés, társas kapcsolatok fejlesztése
§ A természet szeretetére és védelmére nevelés
§ Néphagyományőrzés, népszokások felelevenítése, jeles napok
§ Idegen nyelvi nevelés /angol/ heti 3 alkalommal, délelőtt kis csoportokban

Heti 2 alkalommal logopédus fejleszti a gyerekeket.

Amennyiben Önök ilyen szép környezetben lévő, mama-pótló óvónőkkel működő óvodát keresnek, úgy szeretettel várjuk érdeklődésüket.

twitteriwiwfb

Blog info

Luca és Bence világa

A Borsószemek és az Olahikrek folytatása.

img

Gyermekek

Oláh Bence
child_7
13 éves, 7 hónapos, 3 hetes, 1 napos
101 cm, 16000 g
Oláh Luca
child_8
13 éves, 7 hónapos, 3 hetes, 1 napos
101 cm, 12500 g
Fejlődés »

Bejegyzéscímkék

3 évesek (1) 30 hónapos (1) állatkert (2) angyal (1) arcüreg röntgen (1) arcüreggyulladás (1) balett (1) banános palacsinta (1) bárányhimlő (2) beszédfejlődés (1) bili (2) bio (1) bronchitis (1) búcsú (1) csiri-biri (1) cuppanós puszi (1) dackorszak (1) dietetikus (1) éjszaka (1) első nap az óvodában (1) emésztés (2) énekek (1) esés (1) étkezés (2) étrend (2) evés (1) fejlődés (1) felkészülés a télre (1) finom-hangolás (1) fogak (1) fogzás (1) fulladás (1) gasztroenterológus (1) gyerekfoglalkozás (1) gyerektorna (1) gyerekújság (1) gyerekzár (1) hagyományos orvoslás (1) hideg (1) homeopátia (4) időjárás (1) ikrek beszédfejlődése (1) immunerősítés (1) indisó (1) influenza (1) ivás (1) kakilás (5) kétéves (1) kétévesek (1) kétszínű ikrek (1) kettesben (1) kiesett fog (1) kiságy (1) környezet (1) körömlakk (1) krupp (3) kukorica leves (1) laevolac szirup (1) london (1) lovaglás (1) madarász utcai gyermekkórház (1) megelőzés (1) megfázás (1) miért korszak (1) mikulás (1) mondókák (1) nagy ágy (1) nehéz légzés (1) nosztalgia (1) nyár (1) nyaralás (2) oltás (2) orrmandula (1) ősz (1) óvoda (5) óvodai lehetőségek ii. kerület (1) pedagógiai program (1) pedofil bébiszitter (1) pelenka (1) pneumococcus (1) póniovi (1) prevenar (1) receptek (1) rendrakás (1) repülőtér (1) ringató (1) rost (1) sószoba (1) sóterápia (1) szájfeldagadás (1) szobatisztaság (2) szteroid (1) születésnap (2) szülinap (1) szülinapozás (1) távirányító (1) tél (1) télapó (1) tengerpart (1) terrible two (1) tihany nyaralás (1) utónevek (1) versek (1) vírus (1) vissza a munkába (1) wizzair (1) zoo (1)