Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: bárányhimlő Címke szűrés kikapcsolása

Egy ideje már készülök írni, de nem sok időm van mostanság.

Múlt hét csütörtökön vettük észre Lucuson az első pöttyöt. És láza is volt, akárcsak Bencének. Napra pontosan két hétre azután, hogy Bencén kijött az első pötty. Hát, nem hazudnak a szakirodalmak abban a tekintetben, hogy családon belül a második mindig sokkal durvább lefolyású. Lucuson nagyon sok a pötty, Bence pöttyeinek háromszorosa. Még ezt is lehetne fokozni (interneten talált képek alapján), de talán a maradék két napban (egy hétig jöhetnek a pöttyök) már nem sok új jön. Nagyon viszket neki. Két nappal ezelőtt éjszaka szinte semmit sem aludt. (mi sem) Láza is tovább volt, bár nem volt magas, 38 körül mozgott. Adtam neki olyankor Nurofent, hátha a fájdalmán is enyhít. Mindenféle okos gondolatok elolvasása után Aloe first sparayt, homeoátiás golyót, szódabikarbónás vízzel mosogatást alkalmazunk és Szilvitől kaptam egy újabb tippet egy habra  (www.poxclin.hu) amit talán Gabi bácsi beszerez nekünk holnapra. Ez jól hangzik és talán nem fedi be és nem kell izgulnom a felülfertőződés miatt. Szövődményt Bence megúszta, remélem, hogy Lucus is hasonlóképpen. Sajna, miután a pöttyök lassan múlnak (Bencén még 3 hét után is a nagyobbak épp most múlnak csak), még két hétig tuti nincs óvoda. A Mikulást így eelbukják jövő héten és utána karácsonyig is már csak 2-3 hét van. Közben szeretném az oltást is beadatni nekik, úgyhogy szerintem januárig mi már inkább itthon leszük és védekezünk a betegségek ellen.

Kattints ide a folytatáshoz... »
message 3 hozzászólás Hozzászólok »

Képzeljétek, már 1 hete jártunk oviba!!! Gyanús is volt, hogy olyan jól ment. A két pötty Bence nyakán kevésbé volt gyanús. Lehetett volna és akkor ma nem ér meglepetésként Bencus hónaljában, füle mögött, pocakján és egy-két helyen, ahol már fellelhetőek a pöttyök.

Úgy tűnik, hogy mi vittük be az oviba a vírust, mivel a lappangási ideje 2 hét, 10 nap (amíg mi pont nem voltunk oviban csak gyerekrendelőkben) és ha az oviból kaptuk volna, ott már jelezték volna más szülők. Így valószínűleg a hét közepétől jó néhány gyereknek át is adhatta Bence (Lucán egyelőre semmi). Elsőként Martinának, aki a nagy szerelem (kézenfogva ölelgetős). Szerencse, hogy a csoport fele a héten beteg volt, így talán ők elsőkörben megússzák.

A dolog nonplusz ultrája az, hogy én sem voltam még bárányhimlős, bár erre kétszer is lett volna esélyem (hugi és anyu hugival a pocakban - hugi kétszer is volt ezáltal). Mindenesetre a H1N1 oltás ezáltal kilőve, pedig már épp úgy tűnt elhatároztam magam. Mondjuk így nagyon megszerezni sem tudom itthon ügyelve a gyerekekkel. Ahogy számolgattam, Luca vagy elkapta Bencével együtt és akkor rajta is kijön a napokban, vagy Bencus majdani utolsó pöttyének leszáradásához képest két hétre kijelenthetjük, hogy nem kapta el vagy akkor jön ki rajta és kézdi ő is a dolgot, majd mikor ő végez, én ahhoz képest két hétre mondhatom, hogy megúsztam-e ezúttal is vagy most nem sikerült. Szóval minimum 4 hét Bencussal, ha Lucuson is kijön, akkor mindent összevetve 2-3 hónap is eltelhet, mire rizikó mentes lehetek oltásilag. Addigra lemegy a járvány is, gondolom. Maszkozok, vigyázok, túlélek...

message 1 hozzászólás Hozzászólok »
twitteriwiwfb

Blog info

Luca és Bence világa

A Borsószemek és az Olahikrek folytatása.

img

Gyermekek

Oláh Bence
child_7
13 éves, 6 hónapos, 2 hetes, 5 napos
101 cm, 16000 g
Oláh Luca
child_8
13 éves, 6 hónapos, 2 hetes, 5 napos
101 cm, 12500 g
Fejlődés »

Bejegyzéscímkék

3 évesek (1) 30 hónapos (1) állatkert (2) angyal (1) arcüreg röntgen (1) arcüreggyulladás (1) balett (1) banános palacsinta (1) bárányhimlő (2) beszédfejlődés (1) bili (2) bio (1) bronchitis (1) búcsú (1) csiri-biri (1) cuppanós puszi (1) dackorszak (1) dietetikus (1) éjszaka (1) első nap az óvodában (1) emésztés (2) énekek (1) esés (1) étkezés (2) étrend (2) evés (1) fejlődés (1) felkészülés a télre (1) finom-hangolás (1) fogak (1) fogzás (1) fulladás (1) gasztroenterológus (1) gyerekfoglalkozás (1) gyerektorna (1) gyerekújság (1) gyerekzár (1) hagyományos orvoslás (1) hideg (1) homeopátia (4) időjárás (1) ikrek beszédfejlődése (1) immunerősítés (1) indisó (1) influenza (1) ivás (1) kakilás (5) kétéves (1) kétévesek (1) kétszínű ikrek (1) kettesben (1) kiesett fog (1) kiságy (1) környezet (1) körömlakk (1) krupp (3) kukorica leves (1) laevolac szirup (1) london (1) lovaglás (1) madarász utcai gyermekkórház (1) megelőzés (1) megfázás (1) miért korszak (1) mikulás (1) mondókák (1) nagy ágy (1) nehéz légzés (1) nosztalgia (1) nyár (1) nyaralás (2) oltás (2) orrmandula (1) ősz (1) óvoda (5) óvodai lehetőségek ii. kerület (1) pedagógiai program (1) pedofil bébiszitter (1) pelenka (1) pneumococcus (1) póniovi (1) prevenar (1) receptek (1) rendrakás (1) repülőtér (1) ringató (1) rost (1) sószoba (1) sóterápia (1) szájfeldagadás (1) szobatisztaság (2) szteroid (1) születésnap (2) szülinap (1) szülinapozás (1) távirányító (1) tél (1) télapó (1) tengerpart (1) terrible two (1) tihany nyaralás (1) utónevek (1) versek (1) vírus (1) vissza a munkába (1) wizzair (1) zoo (1)