Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

A kruppról azt mondják a szakirodalmak, hogy általában négy éves kortól elkezdik kinőni az erre hajlamos gyerekek. Aki élt már meg kruppos rohamot a gyerkőccel, az tudja, hogy ez a tény minden anyának ad némi reményt arra, hogy egyszer tényleg nem kell már rettegve figyelni, hogy teljesen el fog-e lilulni a gyerek vagy megnyugszik, mire a fulladás elérné a tetőpontját, mikor hogy veszi, fújja, kapkodja, préseli a levegőt és nem kell majd órákat ablakban ücsörögni, udvaron sétálgatni, autóval éjszakai McDrive-ot látogatni és kisautót szerezni megnyugtatásként a benzinkúton (nálunk ezek váltak be) és az ügyeletre rohanásról, szteroidos kúpról és napokig speckó klímás kórházi szobában tárolásról nem is beszélve.

Kattints ide a folytatáshoz... »
message 2 hozzászólás Hozzászólok »

Hmm... Még mindig nem a nyári beszámoló. Bence beszámoló.

Szóval egy teljesen szimpla megfázásról van szó. Bence esetében azonban úgy tűnik, hogy a szimpla megfázásnál is fellép krupp, mint olyan, de nem abban a ronda formában. Mindösszesen annyi, hogy ha nagyon sok váladék megy le a torkán, a szűkülések miatt egyet-egyet "ugatva" köhög. Ez azonban nem befulladás, csupán kruppos köhögés. Az is világos, hogy nagyon hamar megfázik, bármitől és a közösség is a nedvesebb hónapokban akár ártalmas is lehet.

Anyukám szerint velem ugyan ez volt. Beszéltem az összes doktor néninkkel (homeós és családi) és mindenkihez megyünk a jövő héten. Megyünk sószobába is. Ami a mi eddig is szuper fejnek tartott Gaál Gabi doktornőnket illeti, kiderült hogy nagyon homeopátia párti, sőt, fent van a homeopátiát alkalmazó orvosok listáján és a homeós orvos választásunkkal is nagyon elégedett volt. Bence csütörtökről péntekre lett beteg. Ma szombat délután van és sokkal jobban van. A takony zöldről fehéresre váltott és továbbra sem lázas, a köhögése pedig szép, hurutos. Gyorsabban javul, mint a "rendes" gyógyszerektől. Csak homeopátiás bogyókat kap. Az orrszívást nem nagyon szereti, sőt, mióta beszélni tud, ki is fejti a véleményét, azaz ordítva tiltakozik. Az inhalátort egyelőre és a hidegpárásítónkat még nem üzemeltük be. Jövő héten átbeszélem a doktor nénikkel a megelőzési koncepciót.

Igazad van Dóra (komment), az éjszaka tényleg annyira sötét. Nem csoda, ha sötét gondolatok születnek. A percek mindenesetre rend szerint nagyon lassan fogynak...

Most szerencsére pánik nincs. Optimizmus van!!!!

Hát érezhetően vége, ami nálam/nálunk abban nyílvánul meg elsősorban, hogy hajnali 3.04-kor Bence légzését figyelem. Nem tudom, hogy mi ez, talán az a bizonyos anyai ösztön, az a belső hang megint. Annyi történt, hogy ma megvolt az első párás, nedves, dzsuvás szar idő, elmentünk az első Csiri-biri foglalkozásra és éma éjszaka már hallom, ahogy türtyög a gyerekem. Tüsszentett néhányat, de egész nyáron tüsszentgetett néha. Mindenki allergiás. Ez azonban az a tipikus kicsit orr eldugulós, de mégsem takonnyal tali, de félig nyitott szája légzés. Nem szaporább sokkal vagy ilyesmi, csak én már kihallom belőle azt a bizonyos "másságot".

Kattints ide a folytatáshoz... »
twitteriwiwfb

Blog info

Luca és Bence világa

A Borsószemek és az Olahikrek folytatása.

img

Gyermekek

Oláh Bence
child_7
13 éves, 7 hónapos, 2 hetes, 2 napos
101 cm, 16000 g
Oláh Luca
child_8
13 éves, 7 hónapos, 2 hetes, 2 napos
101 cm, 12500 g
Fejlődés »

Bejegyzéscímkék

3 évesek (1) 30 hónapos (1) állatkert (2) angyal (1) arcüreg röntgen (1) arcüreggyulladás (1) balett (1) banános palacsinta (1) bárányhimlő (2) beszédfejlődés (1) bili (2) bio (1) bronchitis (1) búcsú (1) csiri-biri (1) cuppanós puszi (1) dackorszak (1) dietetikus (1) éjszaka (1) első nap az óvodában (1) emésztés (2) énekek (1) esés (1) étkezés (2) étrend (2) evés (1) fejlődés (1) felkészülés a télre (1) finom-hangolás (1) fogak (1) fogzás (1) fulladás (1) gasztroenterológus (1) gyerekfoglalkozás (1) gyerektorna (1) gyerekújság (1) gyerekzár (1) hagyományos orvoslás (1) hideg (1) homeopátia (4) időjárás (1) ikrek beszédfejlődése (1) immunerősítés (1) indisó (1) influenza (1) ivás (1) kakilás (5) kétéves (1) kétévesek (1) kétszínű ikrek (1) kettesben (1) kiesett fog (1) kiságy (1) környezet (1) körömlakk (1) krupp (3) kukorica leves (1) laevolac szirup (1) london (1) lovaglás (1) madarász utcai gyermekkórház (1) megelőzés (1) megfázás (1) miért korszak (1) mikulás (1) mondókák (1) nagy ágy (1) nehéz légzés (1) nosztalgia (1) nyár (1) nyaralás (2) oltás (2) orrmandula (1) ősz (1) óvoda (5) óvodai lehetőségek ii. kerület (1) pedagógiai program (1) pedofil bébiszitter (1) pelenka (1) pneumococcus (1) póniovi (1) prevenar (1) receptek (1) rendrakás (1) repülőtér (1) ringató (1) rost (1) sószoba (1) sóterápia (1) szájfeldagadás (1) szobatisztaság (2) szteroid (1) születésnap (2) szülinap (1) szülinapozás (1) távirányító (1) tél (1) télapó (1) tengerpart (1) terrible two (1) tihany nyaralás (1) utónevek (1) versek (1) vírus (1) vissza a munkába (1) wizzair (1) zoo (1)