Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: homeopátia Címke szűrés kikapcsolása

Mindenek előtt Boldog Ünnepeket Mindenkinek!

Ezt már csak azért sem hagyom ki, mert ha már az ünnepek alatt jut csak időm írni, legalább kívánok egyben Mindenkinek minden szépet, jót, örömet és valóra vált álmokat 2009-re!

Egy éve ilyenkor még nem voltam benne biztos, hogy hazajöhetünk Bencussal a kórházból. Az első kétségbeesett szembesülés, hogy bizony vannak helyzetek, amiket nem tudunk kivédeni, amik kísérnek minket egy darabon a nagybetűsben, akár akarjuk, akár nem. Ezt nem igazán akartuk már akkor sem, de ezt senki nem kérdezte tőlünk. A hosszantartó légúti megbetegedés sorozat jött és velünk is maradt. Megtanultuk kezelni, megtanultunk vele élni és megtanultunk hinni abban, hogy nem lesz ez mindig így és évről évre közelebb leszünk a végéhez.

Kattints ide a folytatáshoz... »

Ha nem is olyan formában, mint tavaly, de egy kicsit azért sikerült kibillennünk a nagy egészségességből. Már gyanús is volt, hogy ennyire jól csináljuk.

Tavaly ilyenkor már lassan 2 hónapja nem tudtunk kijönni a megfázásokból, aminek a vége Bencénél ugye a bronchitis, a krupp, a tüdőgyuszi, a kórház és a májusig tartó horror volt (evésről leszokással együtt). Az idei ősz a megelőzés jegyében telik és azért akárhogy is, de szépen működik. A Bence típusú gyerkőckéknél a titok ott van, hogy egészségesen kell elkezdeni erősíteni homeopátiával, bio-val, természetes egészségvédő cuccokkal. Működik is. Az Indisós kúrának is lassan vége. Magunkat Gergővel Oscilloccoscinummal védjük, ez is működni látszik. Lucát pedig gyakorlatilag nem nagypn kell védeni, mert bivaly erős típusnak tűnik a kiscsaj.

Kattints ide a folytatáshoz... »

Hmm... Még mindig nem a nyári beszámoló. Bence beszámoló.

Szóval egy teljesen szimpla megfázásról van szó. Bence esetében azonban úgy tűnik, hogy a szimpla megfázásnál is fellép krupp, mint olyan, de nem abban a ronda formában. Mindösszesen annyi, hogy ha nagyon sok váladék megy le a torkán, a szűkülések miatt egyet-egyet "ugatva" köhög. Ez azonban nem befulladás, csupán kruppos köhögés. Az is világos, hogy nagyon hamar megfázik, bármitől és a közösség is a nedvesebb hónapokban akár ártalmas is lehet.

Anyukám szerint velem ugyan ez volt. Beszéltem az összes doktor néninkkel (homeós és családi) és mindenkihez megyünk a jövő héten. Megyünk sószobába is. Ami a mi eddig is szuper fejnek tartott Gaál Gabi doktornőnket illeti, kiderült hogy nagyon homeopátia párti, sőt, fent van a homeopátiát alkalmazó orvosok listáján és a homeós orvos választásunkkal is nagyon elégedett volt. Bence csütörtökről péntekre lett beteg. Ma szombat délután van és sokkal jobban van. A takony zöldről fehéresre váltott és továbbra sem lázas, a köhögése pedig szép, hurutos. Gyorsabban javul, mint a "rendes" gyógyszerektől. Csak homeopátiás bogyókat kap. Az orrszívást nem nagyon szereti, sőt, mióta beszélni tud, ki is fejti a véleményét, azaz ordítva tiltakozik. Az inhalátort egyelőre és a hidegpárásítónkat még nem üzemeltük be. Jövő héten átbeszélem a doktor nénikkel a megelőzési koncepciót.

Igazad van Dóra (komment), az éjszaka tényleg annyira sötét. Nem csoda, ha sötét gondolatok születnek. A percek mindenesetre rend szerint nagyon lassan fogynak...

Most szerencsére pánik nincs. Optimizmus van!!!!

A BenceLuca bloggal kezdem az elmaradások sorát. Tegnap végül nem írtam, mert váratlanul a Kellynél aludtunk. Tök jó volt, leszámítva, hogy az alvást még ki kell találni. Nem igazán fértünk el, illetve a gyerkőcök igen, ők jól is aludtak.

Azt hiszem, a szülinapi beszámolónál maradtam le teljesen. Hát, így utólag már nem néz ki olyan jól a visszatekintés, de az biztos, hogy rengeteg szuper ajándékkal és három-négy ünnepi bulival lettünk gazdagabbak. A képek beszédesebbek mindenképpen! Töltöm fel folyamatosan a 2 éves lettünk albumot!

Írok inkább arról, milyen is ők így két évesen. Leszámítva a már kitöltött "ki mit tud-ot!"

Kattints ide a folytatáshoz... »
twitteriwiwfb

Blog info

Luca és Bence világa

A Borsószemek és az Olahikrek folytatása.

img

Gyermekek

Oláh Bence
child_7
13 éves, 9 hónapos, 3 napos
101 cm, 16000 g
Oláh Luca
child_8
13 éves, 9 hónapos, 3 napos
101 cm, 12500 g
Fejlődés »

Bejegyzéscímkék

3 évesek (1) 30 hónapos (1) állatkert (2) angyal (1) arcüreg röntgen (1) arcüreggyulladás (1) balett (1) banános palacsinta (1) bárányhimlő (2) beszédfejlődés (1) bili (2) bio (1) bronchitis (1) búcsú (1) csiri-biri (1) cuppanós puszi (1) dackorszak (1) dietetikus (1) éjszaka (1) első nap az óvodában (1) emésztés (2) énekek (1) esés (1) étkezés (2) étrend (2) evés (1) fejlődés (1) felkészülés a télre (1) finom-hangolás (1) fogak (1) fogzás (1) fulladás (1) gasztroenterológus (1) gyerekfoglalkozás (1) gyerektorna (1) gyerekújság (1) gyerekzár (1) hagyományos orvoslás (1) hideg (1) homeopátia (4) időjárás (1) ikrek beszédfejlődése (1) immunerősítés (1) indisó (1) influenza (1) ivás (1) kakilás (5) kétéves (1) kétévesek (1) kétszínű ikrek (1) kettesben (1) kiesett fog (1) kiságy (1) környezet (1) körömlakk (1) krupp (3) kukorica leves (1) laevolac szirup (1) london (1) lovaglás (1) madarász utcai gyermekkórház (1) megelőzés (1) megfázás (1) miért korszak (1) mikulás (1) mondókák (1) nagy ágy (1) nehéz légzés (1) nosztalgia (1) nyár (1) nyaralás (2) oltás (2) orrmandula (1) ősz (1) óvoda (5) óvodai lehetőségek ii. kerület (1) pedagógiai program (1) pedofil bébiszitter (1) pelenka (1) pneumococcus (1) póniovi (1) prevenar (1) receptek (1) rendrakás (1) repülőtér (1) ringató (1) rost (1) sószoba (1) sóterápia (1) szájfeldagadás (1) szobatisztaság (2) szteroid (1) születésnap (2) szülinap (1) szülinapozás (1) távirányító (1) tél (1) télapó (1) tengerpart (1) terrible two (1) tihany nyaralás (1) utónevek (1) versek (1) vírus (1) vissza a munkába (1) wizzair (1) zoo (1)