Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

... mert nálunk kakiból sosem elég!

A második csoda január 2-án reggel történt, mikor Bence fogta magát és megtette ugyan azt, amit előző este Luca. Wc, kaki. És néhány óra múlva még egyszer és azóta is minden nap. Ismét egy korszak vége. Kicsit más ugyan, de örömteli.

NINCS TÖBB PELENKA!!!!!!!!!!!!!!!

message 2 hozzászólás Hozzászólok »

Ismét jó régen nem adtam hírt magunkról, pedig nagy dolgok történnek mostanság. A szó legszorosabb értelmében, hiszen úgy tűnik (lekopogom sokszor), de hosszas, több éve húzódó kálváránk látszik véget érni pelenka, wc, kaki, beöntés ügyekben. Aki nem követte nyomon a kínlódásunkat Lucussal egy éves korától mostanáig, annak a cimkék között a kakilás ad némi infót.

Az ovival ugye visszaestünk a gödörbe ezen a téren és minden eddig bevált módszer csődöt mondott. December vége felé meg is elégeltem rendesen. Mami talált a Heim Pál kórháznak egy részlegén kaki ambullanciát, ahol ilyen problémával kezelik a gyerkőcöket és adott még egy tippet, a Guttalax cseppet, ami valahol valamikor valakiknek bevált. Gondoltam, hogy az ünnepek után be is jelentem Jucát, addig pedig életbe léptetünk néhány drasztikus változást. Belekezdtünk a nagyon tudatos Luca kakilás programba.

Kattints ide a folytatáshoz... »
message 4 hozzászólás Hozzászólok »

Ma négyszer is produkált Lucusom, normális adagokat. Elnézést mindenkitől, hiszen már hónapok óta csak a kaki a téma, de Lucával kapcsolatosan ez a legnagyobb sikerélmény most. Még akkor is, ha sorba dobálom ki a bugyikat, mert hát ugye szólni elfeljt. Néha jelzi, hogy kér pelust, akkor megmentünk egy-egy darabot, mert kiszedni elég nehéz belőle a csodamosószerekkel is. A lényeg, hogy valami működteti a mechanizmust. Ma például este bevágott egy nagy tányér zabpelyhet simán úgy, ahogy van. Szedi a homeós bogyókat, iszik rengeteget, tejet kizártuk, cukrot, amennyire lehet (csak gyümölcs cukor), semmi csoki, rost, rost, rost és az elmaradhatatlan tejsavó és csicsóka. Ma 4 dl facsart narancsot is betolt. Haladunk, minden produktumért hálálkodom, tapsolunk, ünnepelünk. maradjon így...most ezt kívánom...

message 2 hozzászólás Hozzászólok »

Nem is tudom, hol kezdjem! Kezdem ott, hogy aki nem hisz a homeopátiában, annak ezennel üzenem, hogy tegyen egy próbát :)))

Ti, akik egy ideje olvastok minket, tudjátok, hogy Lucával min mentünk keresztül kakilásilag. Most vissza is keresem, hogy mikortól írok a problémáról, mert nekem ezer évnek tűnik. Hát a helyzet az, hogy  konkrét dietetikusos, gasztroenterológusos bejegyzést ennek a naplónak az elején találtam (bár úgy emlékeztem, hogy korábban írtam már róla) ami azt jelenti, hogy május óta írok róla, de a probléma korábban kezdődött, csak nagyon elterelődött a dolog Bencus légúti problémáinak taglalásába. A kálváriánk másfél éve kezdődött és fél éve csúcsosodott ki oda, hogy már orvoshoz fordultunk azzal, hogy Luca egy héten egyszer kakil és akkor is csak azért, mert a szervezete már kinyomja magából a történetet. Megjártuk a gasztroenterológiát, a dietetikusokat és végül amellett, hogy emelt szinten kapott rásegítőket, heti 2,3 beöntéssel oldottuk meg a dolgot. Nyílvánvaló volt, hogy valami pszichés oka van a történetnek, mert fizikai nincs, inni kap sokat, eszik olyanokat, ami meghajtsa (ha más nem, a Laevolac rásegítőtől mennie kellett volna). Lehet kérdés, hogy egy ekkora gyereknek mitől lehetne pszichésen problémája. Azt hiszem, hogy abban azért megegyezhetünk, hogy akinek volt valaha kisgyereke, illetve rendelkezik némi emberismerettel, némi beleérző képességgel (szép szó), az tudja, hogy millió dolog okozhat egy ekkora kislánynak mind fizikálisan, mind mentálisan problémát, amitől ez a dolog kialakulhat. Voltak jobb, voltak rosszabb időszakaink. A vége az lett, hogy tényleg csak beöntéssel sikerült már kakilnia.

Tegnap írtam, hogy bizakodó vagyok, de esküszöm, hogy nem gpndoltam, hogy kettő nap elteltével eredmény lesz. Utoljára beöntést négy napja kapott, a bogyókat három napja kapja és ma ebéd után ráült a bilire (láttam, hogy próbálna, de csak a bugyiban és a wc-re nem szeretett volna felülni) és minden probléma nélkül egy könyv olvasása közben kakilt egy nagyot. Nem hittem a szememnek, tényleg!!! Fél órát tapsoltunk örömünkben, hát én meg is könnyeztem, mert akárhogy is, de ez volt az első önálló (beöntés és fájdalom mentes )kakilása fél éve és az első tudatos a bilibe. Fogalmam sincs, hogy hogy lesz a következő, hogy halad majd a folyamat a továbbiakban, de ez a gyors eredmény hihetetlen és nagyon-nagyon boldog vagyok tőle!!!!

message 3 hozzászólás Hozzászólok »

Utolsó gasztroenterológiás bejegyzésem óta jó sok minden történt. Szóval uyge alig, hogy kilábaltunk Bencével a téli nyavalyákból, meg kellett oldani Lucapaca lassan 1 éve húzódó kakilási problémáját. Az elmúlt időszakban gyakorlatilag csak beöntéssel tudtuk rásegíteni neki, mert már a szirupok és a rostokban gazdag, dietetikussal egyeztetett étrend sem segített sokat. Rengeteget iszik, ezért sem értettem, mi lehet a baj. Aki meg tud enni egy ültő helyében egy kisüveg olivabogyót, az nem igaz, hogy nem tud kakilni. A legutolsó orvosi konzultáció előtt mami kiolvasta gergő gyerekkori naplójából, hogy bizony ő is ezzel küzdött, mert nem volt elég erős a hasfala ahhoz, hogy nyomni tudjon. Igen, kérem szépen, van ilyen. Hiába eszik rendesen, hiába szedtük le a csokiról, a kakaó helyett kevésbé kakaós Ovomaltine-t kap (szerintem finomabb is), banánt és mindent, ami fog, töröltünk az étrendjéből, mégem sikerül neki egy hétig sem kakilni. Csak akkor, mikor már a szervezete nem tud többet tárolni. AZ orvos persze elmondta, hogy a gyerekek rafkós kis szervezete egyre több kakit képes tárolni. Megtanították nekünk az igazi kórházi beöntést óriás beöntővel. Kaptunk is egyet. Szegény kicsi lány, nagyon szenvedett. Ha nem sikerült azért, ha beöntést kapott, akkor azért.

A kis történetet azért elevenítettem fel ismét, mert képzeljétek, jó hírrel szolghálhatok! Ma egy hete kapta az utolsó beöntést Horvátországban. Részt vett benne Apa is és hát szó szerint a szívüónk szakadt meg a földön fekvő és kínlódó kislányunk látványától. Senkinek nem kívánom. Akkor úgy döntöttem, hogy vége, ez így nem mehet tovább. Felemeltem a Laevolac szirup adagját a gyerekeknek adható maximális adagra. Igaz, hogy hosszú távon ez sem jó, de az eredménye az lett, hogy azóa naponta 2x, 3x is kakil. Többször keveset, de láthatóan minden kijön belőle. A legfontosabb pedig, hogy fájdalom nélkül!!! Elviszem őt is homeopátiás doktor nénihez. Egyszer pedig csak lejövünk arról a szirupról is.

message 3 hozzászólás Hozzászólok »
twitteriwiwfb

Blog info

Luca és Bence világa

A Borsószemek és az Olahikrek folytatása.

img

Gyermekek

Oláh Bence
child_7
13 éves, 6 hónapos, 2 hetes, 5 napos
101 cm, 16000 g
Oláh Luca
child_8
13 éves, 6 hónapos, 2 hetes, 5 napos
101 cm, 12500 g
Fejlődés »

Bejegyzéscímkék

3 évesek (1) 30 hónapos (1) állatkert (2) angyal (1) arcüreg röntgen (1) arcüreggyulladás (1) balett (1) banános palacsinta (1) bárányhimlő (2) beszédfejlődés (1) bili (2) bio (1) bronchitis (1) búcsú (1) csiri-biri (1) cuppanós puszi (1) dackorszak (1) dietetikus (1) éjszaka (1) első nap az óvodában (1) emésztés (2) énekek (1) esés (1) étkezés (2) étrend (2) evés (1) fejlődés (1) felkészülés a télre (1) finom-hangolás (1) fogak (1) fogzás (1) fulladás (1) gasztroenterológus (1) gyerekfoglalkozás (1) gyerektorna (1) gyerekújság (1) gyerekzár (1) hagyományos orvoslás (1) hideg (1) homeopátia (4) időjárás (1) ikrek beszédfejlődése (1) immunerősítés (1) indisó (1) influenza (1) ivás (1) kakilás (5) kétéves (1) kétévesek (1) kétszínű ikrek (1) kettesben (1) kiesett fog (1) kiságy (1) környezet (1) körömlakk (1) krupp (3) kukorica leves (1) laevolac szirup (1) london (1) lovaglás (1) madarász utcai gyermekkórház (1) megelőzés (1) megfázás (1) miért korszak (1) mikulás (1) mondókák (1) nagy ágy (1) nehéz légzés (1) nosztalgia (1) nyár (1) nyaralás (2) oltás (2) orrmandula (1) ősz (1) óvoda (5) óvodai lehetőségek ii. kerület (1) pedagógiai program (1) pedofil bébiszitter (1) pelenka (1) pneumococcus (1) póniovi (1) prevenar (1) receptek (1) rendrakás (1) repülőtér (1) ringató (1) rost (1) sószoba (1) sóterápia (1) szájfeldagadás (1) szobatisztaság (2) szteroid (1) születésnap (2) szülinap (1) szülinapozás (1) távirányító (1) tél (1) télapó (1) tengerpart (1) terrible two (1) tihany nyaralás (1) utónevek (1) versek (1) vírus (1) vissza a munkába (1) wizzair (1) zoo (1)